Beneficiile utilizării dozatoarelor de săpun şi dezinfectant

Beneficiile utilizării dozatoarelor de săpun şi dezinfectant

Cele mai multe virusuri supraviețuiesc pe suprafețe timp de mai multe ore sau chiar zile. Să ne gândim la toate suprafețele cu care mâinile noastre intră în contact de-a lungul timpului. Fără să ne dăm seama, putem contamina virusurile extrem de facil prin atingerea ochilor, nasului sau a gurii, dacă nu respectăm igienizarea mâinilor.

Mâinile curate sunt cea mai eficientă metodă de apărare împotriva îmbolnăvirilor și infecțiilor. Respectarea igienizarii mâinilor conform recomandărilor profesioniştilor este cheia unui organism sănătos şi puternic, indiferent de sezon. Dacă nu avem acces la apă și săpun, gelurile de mâini alcoolice sunt alegerea cea mai sigură, dat fiind faptul că sunt create să distrugă virusurile în profunzime.

Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătății (OMS), ar trebui să ne spălam mâinile timp de minim 20-30 secunde dacă acestea nu au murdărie vizibilă, iar dacă murdăria este vizibilă, spălarea ar trebui să dureze minim 30-40 de secunde.

În centre comerciale, sedii de birouri, hoteluri și restaurante, și chiar în spațiile unde se desfășoară activități medicale și educaționale, amplasarea unui dozator profesional pentru săpun sau dezinfectant este cea mai bună decizie. Acest lucru este valabil şi pentru locuinţa personală. Şi asta pentru că este foarte practic, elegant, uşor de utilizat, dar şi de înlocuit săpunul sau dezinfectantul, atunci când e cazul.

Un dozator de săpun manual este prevăzut printr-un sistem prin apăsarea căruia o anumită cantitate de săpun va fi eliberată. Cel automat însă vine la pachetcu un senzor care eliberează săpunul printr-o simplă apropiere a palmei, fără a fi necesar contactul direct.

 

 

        Ce ar trebui să influențeze alegerea între cele două tipuri de dozatoare de săpun:

  • Riscul de contaminare cu germeni. Acesta este mai mare în centrele medicale de exemplu, dar și în numeroase alte medii, așa cum sunt centrele de înfrumusețare, halele de producție alimentare sau bucătăriile profesionale, acolo unde se recomandă instalarea unor dozatoare automate;
  • Imaginea – dozatorul automat de săpun perceput de cele mai multe ori ca o variantă modernă, mai ușor de întrebuințat, multe business-uri alegând să ia acest lucru în considerare atunci când își dotează băile;
  • Numărul de persoane care folosesc baia respectivă. Germeni există peste tot, dar cu cât este mai mare numărul persoanelor care folosesc o baie, cu atât crește și riscul contaminării. Este motivul pentru care se recomandă ca, în cazul băilor utilizate de mai multe persoane – așa cum sunt cele din centre comerciale, săli de fitness, centre de înfrumusețare, să se opteze pentru un dozator automat.

            Dozatorul dezinfectant pentru mâini este foarte util în clădirile de birouri, saloanele de cosmetică sau în domeniul medical  (ATI, ambulatoriu, spitale, clinici, stomatologie, farmacie).

Eliberarea soluţiei se face automat, prin acţionarea senzorului, fără atingerea dozatorului de către utilizator. În acest fel, riscul de contaminare cu diverşi germeni scade substanţial. Este fabricat din plastic, un material de cea mai bună calitate, special conceput pentru a asigura o utilizare îndelungată a produsului. Se poate folosi în orice domeniu de activitate, atât pentru dezinfectanţi, cât şi pentru gel de dus, şampon, săpun lichid, detergenţi etc. Se recomandă amplasarea acestuia atât în spaţiile publice, cât şi în locurile specificecolectivităţilor restrânse, unde sunt implementate norme stricte de igienă.

Dozatorul cu senzor din inox satinat Meco este un alt accesoriu la fel de eficient, durabil şi rezistent. Poate fi alimentat cu săpun lichid, şampon, detergenţi, dezinfectanţi sau alte diverse soluţii, după caz. În plus, este prevăzut cu 4 baterii R6, dar şi cu un sistem antifurt şi antipicurare. Consumul este redus, fapt pentru care poate fi folosit până la 8 luni, fără a fi nevoie de rezervă.Prezintă un design modern, care se potriveşte oricărei încăperi, indiferent de stilul arhitectural al acesteia.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *