Cum îţi poţi recăpăta mobilitatea prin producerea de colagen

Cum îţi poţi recăpăta mobilitatea prin producerea de colagen

Te confrunţi tot mai des cu dureri articulare, inflamaţie, stres, imunitate scăzută şi lipsă de energie?

În acest caz, ar trebui să afli mai multe despre MSM, un compus cu multiple beneficii pentru organism.MSM este abrevierea pentru metilsulfonilmetan – forma oxidată a dimetil sulfoxidului (DMSO), un compus organic de sulf, care se regăseşte în mod natural în fructe, legume, cereale, lapte sau carne. De asemenea, poate fi fabricat din fitoplanctoul din oceane. Ca supliment alimentar, este folosit în special pentru refacerea articulaţiilor, datorită efectelor sale antiinflamatoare. Este esenţial pentru producţia de colagen şi glucozamină, elementele cheie în formarea oaselor şi articulaţiilor. Beneficiile suplimentelor alimentare cu MSM se datorează conţinutului biologic de sulf, în proporţie de 34%, care este al patrulea cel mai abundant mineral din organism si care este necesar pentru multiple funcţii zilnice ale corpului.

Colagenul este substanța proteică produsă în mod natural în organism și prezent în sistemul osos, digestiv, sistemul muscular, în articulații  și sânge. Are rol activ în regenerarea celulară și țesuturi cognitive și poate fi găsit în mai mult forme, fiecare formă având propriul mod de acțiune.

            Iată care sunt principalele beneficiile ale MSM oferite organismului uman, chiar şi la o vârstă înaintată:
  • Reduce durerile articulare cronice – cercetările au arătat că MSM poate reduce semnificativ inflamaţiile şi inhiba descompunerea cartilajului;
  • Scade inflamaţia la nivel articular;
  • Reduce simptomele artritei;
  • Accelerează recuperarea după exerciţiile fizice;
  • Creşte rezistenţa organismului la alergii;
  • Susţine sistemul imunitar;
  • Menţine tensiunea arterială la un nivel optim;
  • Ajută în ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual.

 

Astfel, cât timp organismul tău va produce colagen în mod corespunzător, te vei putea bucura de mobilitate ca la 20 de ani, energie, vitalitate şi sănătate. În medie, un corp uman sănătos produce colagen până în jurul vârstei de 40 de ani. Cu toate acestea, o scădere a acestei producții naturale poate începe chiar şi de la vârsta de 20 de ani.De obicei, până 60 de ani, producția naturală de colagen scade la un punct în care nu mai este posibilă o compensare completă. Efectele care vin odată cu scăderea nivelului de colagen pot fi vizibile sau invizibile.

Cea mai evidentă este pe piele: pe măsură ce matricea de colagen din derm degenerează, aceasta se rupe și își pierde din ce în ce mai mult capacitatea de amenține hidratarea.În consecință, pielea se simte mai subțire, își pierde elasticitatea și formează riduri și pete uscate. Lipsa de colagen va fi sesizată, de asemenea, la nivelul părului și al unghiilor.

            Mai puțin vizibile, dar mai importante, sunt efectele asupra cartilajelor de la nivelul articulațiilor, asupra ligamentelor și tendoanelor, asupra duratei ciclurilor de reparare și regenerare musculară.

În acest sens, este esenţial să stimulăm, pe cât posibil, producţia naturală de colagen a organismului, pentru a ne putea recăpăta mobilitatea şi a ne bucura de ea o perioadă cât mai lungă de timp. Putem face acest lucru cu ajutorul suplimentului alimentar Arthro 3XBiotics, cu rol în stimularea producerii de colagen şi formarea corespunzătoare a cartilajelor și a țesuturilor osoase. În plus, susține flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor.

Arthro 3xBiotics este o combinație de MSM (metilsulfonilmetan), polen poliflor fermentat, măslin, Boswellia – guma arborelui de tămâie, ghimbir, gheara-diavolului, acid hialuronic, drojdie de bere îmbogățită cu seleniu, capsaicină din ardei-iute, hrean, shilajit/mumijo și sulfat de zinc heptahidrat. După ce plantele au fost fermentate în culturi simbiotice de bacterii și drojdii, pentru potențarea principiilor active conținute și chiar apariția de noi compuși cu proprietăți sanogene, ele acționează ca reglator al hialuronidazei – cresc activitatea acesteia în procesele de distrugere a cartilajelor și o inhibă în cazul existenței proceselor inflamatorii în organism.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *