5 aspecte pe care trebuie să le ştii despre febră

articol despre răceală

5 aspecte pe care trebuie să le ştii despre febră

Febra se instalează atunci când temperatura corpului depășește nivelul normal de aproximativ 37 de grade Celsius. Este un semn că organismul se luptă cu o boală mai veche și, deseori, este un simptom de infecție. Atât infecțiile bacteriene, cât și cele virale pot cauza febră. Deşi senzaţia provocată de febră te poate face să te simţi rău, în general, febra moderată nu reprezintă un semnal de alarmă. De fapt, ea poate fi chiar benefică în ceea ce priveşte combaterea infecţiei, iar vestea bună constă în faptul că se poate ameliora rapid, în decurs de câteva zile, fără a fi nevoie de măsuri speciale.

 

Ce trebuie însă să știi despre simptomul care panichează în continuare o lume întreagă?

1.

Temperatura normală a corpului se situează între 36,1 și 37,2 de grade Celsius – nu există un standard pentru temperatura normală a corpului, întrucât aceasta variază de la un individ la altul, dar există un interval considerat a fi normal din acest punct de vedere. Acel interval este cuprins între 36,1 și 37,2 grade Celsius. Atunci când temperatura corpului trece de pragul de 37,2 de grade Celsius, se poate afirma că este vorba de un episod febril, care poate avea o multitudine de cauze, printre care și expunerea prelungită la soare. Pentru a te asigura totuşi că totul este în regulă cu sănătatea ta, îți poți lua singur temperatura la intervale regulate de timp.

 

2.

Febra este o reacţie de apărare a organismului – de obicei, este primul semn că starea ta de sănătate este precară și că o infecție este prezentă la nivelul organismului. În contextul COVID19, febra este un motiv de panică majoră în rândul pacienților, declanșând o reacție imediată: fie de prezență în urgențele spitalelor, fie de autotratament, acasă. Medicii specialişti susţin că febra ar trebui să fie lăsată netratată, cel puțin în faza incipientă, acesta fiind mecanismul de apărare al organismului la infecție. Dacă nu este tratată antitermic, organismul o poate controla mai bine și poate lupta mai eficient împotriva infecției din organism.

 

3.

Febra nu trebuie asociată numaidecât cu SARS CoV 2 – întrucât acest tip de virus nu este singura afecțiune care debutează prin febră. Alte astfel de boli sunt poliartritele reumatoide și anumite tipuri de cancer. Mai mult decât atât, orice infecție la nivelul organismului poate genera febră, la fel ca și funcționarea necorespunzătoare a anumitor organe.

 

4.

Antitermicele nu trebuie administrate decât la recomandarea medicului specialist – atunci când temperatura depășește 39,4 grade, la adulți, dar numai sub stricta supraveghere a acestuia. O atenție sporită trebuie acordată corpiilor, întrucât cei cu vârsta cuprinsă în intervalul 6 luni-5 ani pot face convulsii de la febră. În cazul lor, dacă se observă o temperatură mai mare de 38 de grade, trebuie imediat cerut ajutorul medicului. În general, în categoria antitermicelor intră paracetamolul și un antiinflamator (ibuprofen, de exemplu), precum și un derivat din metamizol.

 

5.

Simptomele care însoţesc febra – de cele mai multe ori, febra este doar unul dintre semnele care îți arată că organismul nu funcționează corespunzător. Simptomele care pot însoți febra sunt durerile de cap, frisoanele, durerile de la nivelul ochilor, deshidratarea, confuzia, durerea la urinare și secrețiile vaginale anormale.

 

În sezonul rece, din cauza modificărilor bruşte de temperatură, sistemul nostru imunitar devine din ce în ce mai sensibil, riscând să nu mai poată lupta cu diversele afecţiuni care ne dau bătăi de cap, cu precădere în această perioadă a anului.

De aceea, îţi recomandăm suplimentul alimentar Phyto Aspirin C, ce asigură un efect antipiretic, antiinflamator, antialgic, imunostimulator. Mai mult, reduce disconfortul asociat  stărilor gripale (febră, dureri de cap și osteo-articulare, mucoase inflamate) și sprijină organismul în perioada de refacere post-gripală.

Produsul reprezintă un complex de substanțe active naturale, ce susține sănătatea căilor respiratorii, înlătură manifestările neplăcute, care afectează organismul în timpul sezonului rece, și contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *