Importanţa spălării şi dezinfectării mâinilor, dincolo de teama constantă provocată de COVID-19

Importanţa spălării şi dezinfectării mâinilor, dincolo de teama constantă provocată de COVID-19

Cele mai multe virusuri supraviețuiesc pe suprafețe timp de mai multe ore sau chiar zile. Să ne gândim la toate suprafețele cu care mâinile noastre intră în contact de-a lungul unei zile. Fără să ne dăm seama, putem contamina virusurile extrem de facil prin atingerea ochilor, nasului sau a gurii, dacă nu respectăm o corectă și consecventă igienizare a mâinilor.

În anul 2015,a fost realizat un studiu în vederea notării principalelor acţiuni inconştiente, realizate rudimentar, de către oamenilor. Un grup a studenţi a fost filmat în timp ce lectura materiale medicale, iar cercetătorii au numărat de câte ori membrii acestuiași-au atins fața. Rezultatul este de-a dreptul şocant: în medie, de 23 de ori într-o oră. Cercetarea sugerează că această cifră se poate ridica la 2000 de ori într-o zi. Pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, infectarea cu virusurile de sezon, ar trebui să evitam să ne atingem ochii, nasul și gura, mai ales cu mâinile nespălate. Conform CDC, aproape 30% dintre infecțiile respiratorii pot fi prevenite prin obiceiul spălării si dezinfectării mâinilor.

Mâinile curate sunt cea mai eficientă metodă de apărare împotriva îmbolnăvirilor și infecțiilor. Respectarea igienizarii mâinilor conform recomandărilorprofesioniştilor este cheia unui organism sănătos şi puternic, indiferent de sezon. Dacă nu avem acces la apă și săpun, gelurile de mâini alcoolice sunt alegerea cea mai sigură, dat fiind faptul că sunt create să distrugă virusurile, în profunzime.

Mâinile trebuie spălate regulat, pe cât de des posibil, cu precădere în următoarele situaţii:

  • După utilizarea toaletei;
  • Înainte de a consuma sau a atinge alimentele;
  • După ce ne-am suflat nasul, am tuşit sau am strănutat;
  • După ce am atins animale;
  • După ce am intrat în contact cu o persoană răcită sau gripată.

Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătății (OMS), ar trebui să ne spălam mâinile timp de minim 20-30 secunde dacă acestea nu au murdărie vizibilă, iar dacă murdăria este vizibilă, spălarea ar trebui să dureze minim 30-40 de secunde.

Cum ne spălăm mâinile:

  • Umezim mâinile și folosim suficient săpun cât să acopere întreaga suprafaţă a acestora, inclusiv încheieturile;
  • Frecăm mâinile una de cealaltă, curățând atent palmele, degetele, vârful degetelor și degetele mari;
  • Uscăm mâinile cu prosop de unică folosință.

 

            Spălarea mâinilor versus dezinfectarea lor

Ce este mai bine, să ne spălăm mâinile cu apă și săpun sau să folosim dezinfectantul? Ei bine, atât spălarea mâinilor, cât și utilizarea produselor igienizatoare sunt eficiente cât timp sunt utilizate corect. Ambele proceduri distrug majoritatea germenilor și agenților patogeni, dacă urmăm sfaturile specialiștilor. Totuși, dezinfectantul pentru mâini este adesea alegerea cea mai accesibilă atunci când ne aflăm în afara casei.

Cei care îşi doresc un organism sănătos şi puternic şi care încearcă, pe cât posibil, să nu se expună la virusuri şi bacterii, ştiu cât este de importantă spălarea regulată a mâinilor, dar şi dezinfectarea acestora cu produse de cea mai bună calitate. Unul din aceste produse este Clinell, special creat pentru dezinfecţia igienică şi chirurgicală a mâinilor.

Conține un amestec unic de 75% alcool și cremă hidratantă, care oferă un nivel superior de eficiență împotriva microbilor, fără a usca mâinile.Formula lichidă este ușor de aplicat și ajută la prevenirea efectului lipicios resimţit ulterior. Asigură dezinfectarea mâinilor atunci când apa și săpunul nu sunt la îndemână.

Formula sa are la bază glicerină și aloe vera, care hidratează pielea în profunzime, prevenind uscarea şi crăparea acesteia, lăsând mâinile împrospătate în mod natural.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *