Vitamina C împotriva Coronavirus. Mituri sau realitate

Vitamina C împotriva Coronavirus. Mituri sau realitate

Vitamina C (acidul ascorbic) este o vitamină hidrosolubilă, un agent antioxidant care ajută la eliminarea radicalilor liberi, cu proprietăţi antiinflamatorii, ce influenţează imunitatea celulară şi integritatea vasculară, servind şi ca factor în generarea de catecolamine endogene. Întrucât oamenii au nevoie de mai multă vitamina C în condiţii de stres oxidativ, suplimentarea acesteia a fost evaluată în numeroase cazuri de boală, inclusiv infecţii grave şi sepsis.

Din cauza faptului că infecţia cu COVID-19 poate provoca sepsis şi sindrom de detresă respiratorie acuta (ARDS), se studiază rolul potenţial al dozelor mari de vitamina C în ameliorarea inflamaţiei şi a leziunilor vasculare. Până în acest moment, s-a ajuns la concluzia că nu există date suficiente pentru a fi nici pro, nici împotriva utilizării vitaminei C, în ceea ce priveşte tratamentul COVID-19 la pacienţii bolnavi non-critici.

Şi, dat fiind faptul că pacienţii care nu sunt grav afectaţi de noul Coronavirus sunt mai puţin susceptibili de a experiementa stresul oxidativ sau inflamaţii severe, rolul vitaminei C din acest punct de vedere este încă necunoscut. Nu există studii atestate şi recunoscute în acest sens, iar datele observaţionale disponibile nu sunt neapărat concludente.

Cercetările asupra vitaminei C la pacienţii cu septicemie sau la cei cu SDRA au raportat eficacitate variabilă, într-adevăr, cu foarte puţine probleme de siguranţă. Utilizarea vitaminei C fără prescripţia medicului are, în fapt, foarte putine efecte adverse, fiind o vitamină hidrosolubiăa cu eliminare renală a tot ce înseamnă supradoză.

S-a contatat că există deficiență de vitamina C la persoanele obeze, tocmai de aceea s-a făcut legătura între carența de vitamina C și COVID-19. Pentru că vitamina C are și propretăți antiinflamatorii, influențează imunitatea celulară și integritatea vasculară, s-a declarat că ar ajuta și în situațiile în care corpul ar fi supus unui stres, ca în cazul infectării cu noul Coronavirus. Experții însă nu leagă lipsa vitaminei C de infectarea cu COVID-19.

Dar de ce este important touşi consumul de vitamina C? Întrucât ajută la buna funcționare a organsimului și contribuie la formarea de colagen – proteină ce are rolul de a vindeca rănile, păstra pielea și oasele sănătoase. Tot vitamina C crește nivelul de absorbție al fierului în organism.

Nu trebuie însă să ne aşteptăm la minuni, chiar dacă luăm vitamin C în doze mari, fiindcă asta nu ne garantează că virușii vor sta departe de noi. Esenţial de reţinut este însă faptul că vitamina C ne ajută să ne revenim mai uşor, în perioada de post-refacere gripală.

O cantitate suficientă de vitamina C se găseşte în suplimentele Vitamina C 1000 Mg, suplimente care favorizează apărarea naturală a organismului și îl susține în stările caracterizate de o imunitate scăzută. Conțin celuloză, amidon din porumb și magneziu, conferind calitățile necesare unui supliment care să ne păstreze în cea mai bună formă și să ne mențină nivelul de energie la cote înalte.

Vitamina C 300 mg cu aromă de zmeură, comprimate constituite din vitamina C și pulbere din fructe de măceș și acerolă (vișină tropicală), creşte rezistența organismului față de stresul oxidativ.

Elementele care au fost folosite pentru crearea capsulelor de vitamina C 1000 mg sunt produse natural, având o concentrație ridicată de vitamina C, începând cu pulberea de fructe de măceș, care se poate regăsi ca medicament sub toate formele. Pulberea de măceșe se prepară din măceșe uscate, din care se scot sâmburii și apoi se macină fin, iar prin calitățile ei ajută în special la creșterea imunității.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *