8 curiozităţi despre oase şi scheletul uman

8 curiozităţi despre oase şi scheletul uman

La fel cum aripile avioanelor sunt întărite cu traverse, tot așa, ținuta corpului uman este susţinută de un cadru intern: scheletul. Acesta îndeplinește o serie de funcții cumulative, precum: susținerea și sprijinirea corpului, formarea de pârghii puse în mișcare de către mușchii care realizează locomoția, protejarea diferitelor organe și oferirea unei forme întregului corp, precum și diferitelor sale segmente.

Scheletul este alcătuit din 208 oase, dintre care 34 alcătuiesc coloana vertebrală, iar restul de 174 se aranjează în jurul acesteia. El este constituit din 4 părţi: coloana vertebrală, toracele osos, oasele capului sau craniul şi oasele membrelor.

Coloana vertebrală, toracele osos și craniul sunt situate în axul corpului, formând scheletul axial (Skeleton axiale), în timp ce oasele membrelor alcătuiesc scheletul apendicular (Skeleton appendiculare).

 

În cele ce urmează, îţi prezentăm 8 curiozităţi despre oase şi scheletul uman, care sperăm că îţi vor fi de folos sau îţi vor părea cel puţin interesante:

 

  1. Oasele piciorului cresc mai repede decât orice alt os din corp;

 

  1. Cel mai tare şi mai lung os din corp, femurul, reprezintă cam un sfert din înălţimea fiecărui individ;

 

  1. Cel mai mic os, scăriţa, este localizat la nivelul urechii şi măsoară puţin peste 2,5 de milimetri. În ciuda dimensiunii, aceasta este esenţială pentru auz;

 

  1. La naştere, omul are 350 de oase, iar după terminarea copilăriei, 144 dintre acestea se unesc;

 

  1. Scheletul osos al unei persoane adulte reprezintă aproximativ 1/7 din greutatea totală a corpului. Osul uman este însă de 4 ori mai solid decât betonul armat utilizat în construcţii. Cel mai lung și mai rezistent os uman este femurul. Deși este gol în interior, acesta este mai rezistent la presiune decât o bară de fier de aceeaşi formă și dimensiune. El poate susţine o greutate de 2500 kg;

 

  1. Osul hioid (aflat deasupra laringelui) susţine muşchii limbii şi este singurul din organism care nu atinge nici un alt os;

 

  1. Un singur om poate dona organe, oase și ţesuturi pentru 50 de persoane;

 

  1. Faţă de oasele văzute la muzeu, care seamănă mai degrabă cu nişte pietre, oasele omului sunt formate din ţesut viu, care se regenerează şi se reface, dacă e cazul.

 

Este normal să ne dorim un sistem osos cât mai bine dezvoltat şi mai puternic, însă trebuie să luăm şi măsuri în acest sens. Capsulele Skull & Bones 3xBiotics susțin mobilitatea și flexibilitatea oaselor la orice vârstă, contribuind la absorbția normală a calciului și a fosforului în organism, pentru a-l menține cât mai sănătos şi mai puternic.

Aceste suplimente îmbunătățesc apărarea naturală a organismului împotriva bacteriilor și a afecțiunilor, menţinând vigoarea organismului.

Mai mult, sunt constituite în principal din polen poliflor, care este recunoscut pentru rolul său în ceea ce priveşte creșterea nivelului de energie, diminuând stările de oboseală cronică, întărind sistemul imunitar, contribuind la regenerarea florei intestinale, iar, pentru cei mai în vârstă, previnind osteoporoza.

Totodată, extractul apos din pulbere de Shilajit/Mumijo ajută la reducerea disconfortului articular și la nivelul coloanei vertebrale, favorizează consolidarea cartilajului articular și ajută la menținerea densității minerale osoase.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *