Avantajele folosirii şerveţelelor fără alcool pentru dezinfectarea mâinilor

Avantajele folosirii şerveţelelor fără alcool pentru dezinfectarea mâinilor

Cele mai multe virusuri supraviețuiesc pe suprafețe timp de mai multe ore sau chiar zile. Să ne gândim la toate suprafețele cu care mâinile noastre intră în contact de-a lungul timpului. Fără să ne dăm seama, putem contamina virusurile extrem de facil prin atingerea ochilor, nasului sau a gurii, dacă nu respectăm o corectă și consecventă dezinfectarea mâinilor.

În anul 2015,a fost realizat un studiu în vederea notării principalelor acţiuni inconştiente, realizate rudimentar, de către oameni. Un grup a studenţi a fost filmat în timp ce lectura materiale medicale, iar cercetătorii au numărat de câte ori membrii acestuiași-au atins fața. Rezultatul este unul de-a dreptul şocant: în medie, de 23 de ori într-o oră.

Cercetarea sugerează că această cifră se poate ridica la 2000 de ori într-o zi. Pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, infectarea cu virusurile de sezon, ar trebui să evitam să ne atingem ochii, nasul și gura  cu mâinile nespălate şi nedezinfectate. Conform CDC, aproape 30% dintre infecțiile respiratorii pot fi prevenite prin obiceiul spălării si dezinfectării regulate a mâinilor, în mod corespunzător.

Mâinile curate sunt cea mai eficientă metodă de apărare împotriva îmbolnăvirilor și infecțiilor. Respectarea igienizarii mâinilor conform recomandărilorprofesioniştilor este cheia unui organism sănătos şi puternic, indiferent de sezon. Iar dacă nu avem acces la apă și săpun, şerveţelele fără alcool, cu spectru bactericid, fungicid, micobactericid, virucid, sunt alegerea cea mai sigură, dat fiind faptul că sunt create să distrugă virusurile, în profunzime.

Dezinfectarea mâinilor trebuie să se realizeze după spălarea și uscarea prealabilă a acestora. Una dintre cele mai mari greșeli legată de acest aspect este utilizarea unor produse neavizate şi netestate clinic, a căror eficienţă nu este confirmată.

 

 

Mâinile trebuie dezinfectate frecvent, pe cât de des posibil, însă cu precădere în următoarele situaţii:

  • După utilizarea toaletei;
  • Înainte de a consuma sau a atinge alimentele;
  • După ce ne-am suflat nasul, am tuşit sau am strănutat;
  • După ce am atins animale;
  • După ce am intrat în contact cu o persoană răcită sau gripată.

Cei care îşi doresc un organism sănătos şi puternic şi care încearcă, pe cât posibil, să nu se expună la virusuri şi bacterii, ştiu cât este de importantă spălarea regulată a mâinilor, dar şi dezinfectarea lor, cu produse de cea mai bună calitate. Unul din aceste produse este Clinell Universal – 70 lavete/ pak, un pachet de lavete fără alcool, cu spectru bactericid, fungicid, micobactericid, virucid, care curăţă şi dezinfectează eficient în același timp, toate suprafețele fără excepție. Omoară 99,99% din bacterii și viruși inclusiv Coronavirus, cu eficacitate maximă, în 10 secunde.

Deși apa şi săpunulreprezintă o modalitate eficientă de a scăpa de germeni, autoritățile medicale recomandă şi dezinfectarea mâinilor, ori de câte ori este posibil, pentru a rămâne în afara oricărui pericol, şi, dacă din întâmplare ne atingem nasul şi gura, să fim siguri că acest lucru nu aducecu sine contaminarea cu noul Coronavirus.

Atenţia, grija sporită şi igiena corespunzătoare au fost dintotdeauna esenţiale însă acum, cu precădere, trebuie să ţinem cont de faptul că, dacă ne dorim un organism sănătos şi puternic, este imperios să luăm măsuri în acest sens, de la dezinfectarea mâinilor şi până la dezinfectarea spaţiilor pe care le atingem frecvent.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *