Echinaceea – beneficii pentru corpul uman
Echinaceea este o planta întâlnită în zonele situate la est de Munţii Stâncoşi, din Statele Unite ale Americii, cultivătă însă şi în statele occidentale, precum Canada sau Europa. Multe specii de echinaceea (în special frunzele şi florile acestora) sunt folosite în producerea tratamentelor medicinale pentru diferite afecţiuni.
Pănâ la momentul descoperirii antibioticelor, această plantă era foarte populară, cunoscută ca un adevărat remediu pentru diferite boli. În prezent, efectele echinaceei sunt la fel de apreciate, datorită faptului că antibioticele nu funcţionează la fel de bine în combaterea anumitor bacterii, care afectează grav sănătatea şi stilul de viaţă al oamenilor.
Pentru ce este utilizată Echinaceea:
Utilizată pe scară largă în tratarea infecţiilor, a răcelilor comune, a gripei, dar şi în vindecarea afecţiunilor tractului respirator superior, echinaceea s-a dovedit a fi de mare ajutor pentru corpul uman. Ea este folosită, de asemenea, în lupta cu afecţiuni precum: infecţia tractului urinar, vaginal, fluxul sanguin, sifilisul, malaria, febra tiroidă, gripa porcină, virusul papiloma uman şi multe altele.
Totodată, ajută la tratarea anxietăţii, scăderea numărului de globule albe din sânge, ameliorarea sindromului de oboseală cronică, vindecarea artritei reumatoide, a migrenelor, indigestiei acide, ameţelilor, înţepăturilor de şarpe cu clopoţei, precum şi la îmbunătăţirea capacităţii de efort.
În unele cazuri, aplică acest produs direct pe piele, pentru a trata furuncurile, bolile gingiilor, abcesele, rănile pielii, arsurile, eczemele, daunele legate de pielea expusă excesiv la soare, înţepăturile de albine, muşcăturile de ţânţari, hemoroizi.
O sursă bogată de echinaceea se găseşte în suplimentul alimentar ce poartă acelaşi nume, ECHINACEA, care reprezintă o combinație naturală recomandată în infecții respiratorii și infecții rezistente la antibiotice sau recidivante, susținând organismul în lupta cu răceala, tusea și gripa, ameliorând totodată durerile în gât.
Datorită formulei sale eficiente, este un puternic imunostimulator. În plus, contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic, protejând corpul de factorii externi care pot afecta sănătatea, în perioada în care imunitatea este scăzută.
De asemenea, prin administrarea capsulelor de Echinacea, se îmbunătățește sănătatea căilor respiratorii superioare, observându-se beneficii și la nivelul urogenital.
Beneficiile oferite de echinaceea corpului uman
Cele mai importante beneficii oferite organismului uman de către planta numită echinaceea sunt:
- Tratarea răcelilor;
- Ameliorarea simptomelor provocate de anxietate;
- Îmbunătăţirea performanţelor sportive;
- Vindecarea gingivitei;
- Scăderea numărului de celule albe din sânge;
- Tratarea inflamaţiilor oculare;
- Vindecarea durerilor intestinale, de cap, de stomac, de dinţi, gâtului uscat, a muşcăturilor de şarpe, amigdalitei, pojarului, genoreei;
- Vindecarea problemelor tractului gastro-intestinal;
- Îmbunătăţirea sănătăţii mintale;
- Preîntâmpinarea şi tratarea diferitelor afecţiuni ale organismului uman (efect de prevenire);
- Ameliorarea problemelor respiratorii;
- Lupta împotriva infecţiilor.
Acum, la început de toamnă, atunci când temperaturile încep să scadă treptat, iar organismul nostru încearcă să se obişnuiască cu aceste schimbări, ceaiul cu echinaceea este de un real ajutor.
Fiindcă temperaturile schimbătoare slăbesc sistemul imunitar, devenim din ce în ce mai predispuşi la amumite boli, gripe sau răceli.
Deşi spălarea frecventă a mâinilor, acoperirea gurii în timpul tusei sau consumarea fructelor şi legumelor proaspete ne ajută să ne menţinem un organism sănătos şi puternic, uneori, nu este suficient.
O cană de ceai cald de echinaceea servit în fiecare seară ne ajută însă dobândim un corp mai energic şi mai pregătit să lupte cu eventualele afecţiuni ce pot apărea, tratându-le cu uşurinţă încă din faza incipientă.
Lasă un răspuns