Importanţa dezinfectării casei şi a spaţiilor de locuinţă

Importanţa dezinfectării casei şi a spaţiilor de locuinţă

Pentru sănătatea fiecărei familii, curățenia din locuință este indispensabilă. Însă acest întreg proces nu trebuie să cadă doar pe umerii unei singure persoane, ci a tuturor membrilor familiei. Cui nu îi place să aibă o casă curată și lipsită de microbi? Pe lângă siguranță, aceasta îți oferă și o senzație de liniște şi confort, dar şi bucuria de a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

Atât curățenia, cât și dezinfecţia sunt extrem de necesare pentru combaterea microbilor și a virușilor şi menţinerea unui organism sănătos şi puternic, cu precădere acum, când Coronavirusul se află la tot pasul, iar suprafeţele cu care intrăm în contact sunt principala sursă de contaminare. Curățenia este un proces important care necesită, de cele mai multe ori, câteva ore, însă timpul variază în funcție de spațiul locuinței. Pentru a fi eficient şi productiv, poți începe cu încăperile în care petreci cel mai mult timp, precum bucătăria, sufrageria și dormitorul, pentru ca, la sfârşit, să te ocupi de camerele ceva mai simplu de curăţat şi care nu necesită atât de mult efort.

Cercetările privind transmiterea și efectele COVID-19 atestă faptul că virusul se transmite prin contact direct cu secrețiile respiratorii ale unei persoane infectate (prin tuse și strănut) și prin atingerea suprafețelor contaminate de virus. Virusul poate supraviețui pe diferite suprafețe, de la câteva ore până la câteva zile. Vestea bună? Dezinfectanții obișnuiți îl pot ucide. Ce înseamnă acest lucru când vine vorba de casa ta? Că trebuie dezinfectată şi igienizată cât mai des cu putinţă, folosind produse calitative şi atestate de către specialişti, astfel încât virusul să nu persiste o perioadă lungă de timp.

            Iată câteva recomandări în ceea ce priveşte curăţarea şi dezinfectarea locuinţei personale:
  • Poartă mănuşi de unică folosinţă atunci când cureţi chiuveta de la baie sau bucătărie şi aruncă-le după fiecare utilizare;
  • Dacă o suprafață este murdară, curăți-omai întâi cu apă și săpun sau detergent. Apoi foloseşte un produs dezinfectant pe bază de alcool (aproximativ 70%) sau clor. Oțetul sau alte produse naturale nu sunt recomandate;
  • Nu uita de întrerupătoare, clanţe, butonul de tras apa, mânerul de frigider, birouri, robinete, fiindcă acestea sunt suprafeţele atinse cel mai des de către membrii familiei;
  • Spală peria de toaletă și mopul în soluția pe bază de clor rămasă, apoi clătește-le cu apă și lasă-le la uscat;
  • Clătește și curăță bureții/lavetele, apoi spală-le în mașina de spălat;
  • Varsă cu grijă soluția utilizată în chiuvetă și folosește soluție nouă de înălbitor în fiecare zi.

 

Din categori soluţiilor cele mai potrivite pentru curăţarea şi dezinfectarea locuinţei tale face parte şi dezinfectantul pentru suprafețe beactive food 02 rtu, cu un spectru larg de activitate împotriva bacteriilor, drojdiilor și fungilor gram-pozitive și gram-negative, datorită agenţilor tensioactivi și a solvenților pe care-i conține.

Produsul s-a dovedit a fi eficient atunci când a fostdiluat în apă de duritate până la 300 ppm de CaCO3 și în prezența unor niveluri ridicate de murdărie organică, în conformitate cu standardul european în laboratoarele externe independente.

Poate fi aplicat prin diferite mijloace: prin acțiuni mecanice, precum spalarea pardoselilor cu mopul, ștergerea suprafețelor folosind o cârpă sau folosirea unui serveţel impregnat sau prin pulverizarea produsului pe suprafețele afectate.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *